Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل راه آهن می گوید آنهایی که شرکت تراورس بازوی تعمیر و نگهداری خطوط ریلی را به امیر منصور آریا واگذار کردند، پاسخگوی سهم خود در سانحه ریلی اخیر باشند.

 سه روز بعد از وقوع سانحه ریلی در مسیر مشهد یزد، میعاد صالحی مدیرعامل شرکت راه آهن در صفحه مجازی خود نوشت: «آیا کسانی که از واگذاری شرکت تراورس به عنوان بازوی تخصصی راه آهن برای تعمیر و نگهداری کل خطوط به مفسد اقتصادی اعدام شده امیر منصور آریا حمایت کرده و امنیت خطوط را به مخاطره می‌اندازند اکنون پاسخگوی سهم خودشان از مشکلات عدیده کارگران مظلوم تراورس و جان‌های پر کشیده سانحه تلخ اخیر هستند؟»

 

چهارشنبه هفته پیش،چند واگن از قطار مسافری مسیر مشهد به یزد واژگون شد که بر اثر این حادثه ۱۸ نفر از مسافران جان خود را از دست دادند و ۸۶ نفر هم مصدوم شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیرعامل شرکت راه آهن گزارش‌های ابتدایی از بررسی این سانح  نشان می‌دهد که قرار گرفتن بیل مکانیکی بر روی ریل و سرعت زیاد لوکوموتیوران در آن بلاک باعث وقوع این حادثه شد. اما صالحی عملکرد بد شرکت تراورس را هم در این سانحه دخیل می داند.

خصوصی‌سازی "تراورس" را تباه کرد

مدیرعامل شرکت راه آهن در بهمن پارسال در صفحه شخصی خود اعلام کرد که در گزارش‌های واصله، بی‌انضباطی و پیچیدگی‌های خاصی در عملکرد مالی شرکت تراورس از سوی بازرسان و حسابرسان قانونی گزارش شده که لازم است تمامی این موارد شفاف سازی شود.

صالحی می گوید: شرکت تراورس سال ۱۳۷۱ از سوی شرکت راه آهن تاسیس و سال ۱۳۸۹ در فرآیند خصوصی سازی شرکت‌های دولتی، به بخش خصوصی واگذار شد. این شرکت با حکم دادگاه به راه‌آهن واگذار شد، اما ۱۰ سال اتفاقاتی برای مدیریت و عملکرد این شرکت رخ داده که غیرقابل پذیرش است.

او گفته بود شرکت تراورس مانند فرزند تضعیف‌شده و آسیب‌دیده در آستانه بازگشت به خانواده خود است، لازم است تا با حسابرسی ویژه کاملا مشخص شود طی این مدت چه اتفاقاتی برای شرکت تراورس رخ داده و شرکت راه آهن در چه وضعیت و شرایطی آن را تحویل می‌گیرد.

به گفته مدیرعامل راه آهن، به دفعات از بانک‌های مختلف وام گرفته شده، اما وام وارد شرکت نشده و به دلیل عدم بازپرداخت این وام‌ها، عدم پرداخت بیمه و عدم پرداخت مالیات، حساب‌های اصلی شرکت مدت‌هاست که از سوی دستگاه‌های مختلف مسدود شده است. این تنوع در تخلف و بی‌انضباطی‌های مالی، شائبه‌های مختلفی را به ذهن متبادر می‌کند که باید به فوریت اصلاح شود.

صالحی همچنین در شبکه‌های اجتماعی درباره شرکت تراورس نوشت: در فرآیند اختصاصی‌سازی این شرکت-تراورس- با قوی‌ترین تجهیزات و متخصصین ساخت ریلی، موجب تباهی آن شدند در حالی‌که در این مدت بسیاری از کشور‌ها در توسعه شبکه ریلی فرسنگ‌ها جلوتر رفتند. این فرزند در آستانه بازگشت به دولت است و به لطف خدا آن را احیا می‌کنیم.

بعد از آنکه چندین ماه حقوق کارگران شرکت تروارس به علت عدم پیگیری‌های مناسب پرداخت نمی‌شد، اما در ماه‌های پایانی سال گذشته مدیرعامل شرکت راه آهن اعلام کرد که معوقات حقوقی کارگران این شرکت پرداخت شد، اما با پیگیری‌های صورت گرفته از کارگران این شرکت هنوز به صورت منظم حقوق کارگران این شرکت پرداخت نمی‌شود.

 سال ۹۹ طبق رای دادگاه تراورس به راه آهن واگذار شد

شرکت تراورس از شرکت‌های زیرمجموعه راه آهن جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۷۱ تاسیس شد. شرکت خدمات خط و ابنیه فنی راه آهن تراورس در سال ۱۳۸۹ و در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب شد که از دولت منتزع و در سال ۱۳۹۱ به گروه امیرمنصور آریا واگذار شد.

در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ نصرالله پژمانفر رئیس سابق کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از صدور رأی دادگاه مبنی بر بازگشت شرکت تراورس به دولت (شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران) خبر داد.

این در حالی است که در دی ۹۸ و پس از سفر استانی حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی که در آن زمان در کسوت ریاست قوه قضائیه بود به البرز و دیدار با کارکنان شرکت تراورس که از تعویق چند ماهه حقوق‌های خود گلایه داشتند، رئیس وقت قوه قضائیه قول مساعد برای پیگیری این موضوع داد تراورس در آن زمان ۶ هزار کارگر داشت که در سراسر کشور در حال فعالیت بودند.

شرکت تراورس هم اکنون مدعی است که ۷۰ درصد پروژه‌های نوسازی خطوط ریلی و تعمیر و نگهداری خطوط آهن و همچنین تولید انواع تراورس‌های چوبی و بتنی را در اختیار دارد.

شرکت تراورس در خط بلاک عباس آباد هیچ فعالیتی ندارد

پیگیری‌های صورت گرفته از روابط عمومی شرکت تراورس حاکی از آن است که شرکت تراورس حدود ۱۰ سالی است که در محدوده ای که سانحه ریلی اخیر رخ داده ، هیچ فعالیتی نداشته است.

این شرکت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مشکل حقوق کارمندان این شرکت برطرف شده است یا خیر هم اعلام کرد: مشکل پرداخت حقوق‌های کارمندان این شرکت، برطرف شده و هم اکنون حقوق‌ها به روز پرداخت می‌شود وتنها مشکل بیمه‌ کارمندان وجود دارد که این موضوع هم در حال پیگیری است.

اقدامات نهایی برای واگذاری تراورس  هنوز باقی مانده است

روابط عمومی این شرکت درباره آخرین روند واگذاری شرکت تراورس به شرکت راه آهن هم گفت: طبق رای دادگاه این شرکت به راه آهن واگذار شده و تنها باید کار‌های نهایی صورت گیرد . هم اکنون سهام این شرکت واگذار شده و باید اقدامات نهایی این شرکت صورت گیرد.

با توجه به آنکه تجهیزات و وسایل کنترلی راه آهن در طول سال‌های گذشته فرسوده شده است و همین امر باعث شده که نتوانیم به صورت دقیق و مطلوب نظارت سیستماتیک بر عملکرد ناوگان صورت گیرد.

همچینن در دهه‌های گذشته به توسعه بخش ریلی اهمیتی داده نشده و بدهی‌های زیادی در این بخش داریم و این بخش از فناوری قدیمی برخوردار است و بخش‌هایی از مسیر شبکه ریلی به سمت علایمی شدن حرکت کرده، اما هنوز در تمام شبکه ریلی این اتفاق نیافتاده است.

هشدار برای افزایش وقوع حوادث ریلی  داده شده بود 

این در حالی است که سبحان نظری دبیر انجمن شرکت‌های حمل ونقل ریلی در خصوص افزایش حادثه‌های ریلی اعلام کرده بود پیش از این هشدار‌های زیادی در رابطه با وقوع سوانح در حوزه حمل و نقل ریلی و خروج واگن از ریل به راه آهن داده بودیم چراکه در چند ماه گذشته شاهد افزایش حجم سوانح در این حوزه بوده ایم.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: راه آهن ، حمل ونقل

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: راه آهن حمل ونقل مدیرعامل شرکت راه آهن شرکت تراورس راه آهن راه آهن واگذار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۸۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد

سرپرست سازمان خصوصی سازی با اشاره به روز جهانی کار و کارگر از آزادسازی وثیقه و به نام شدن سهام ترجیحی متعلق به ۶۴۱۶۱ تن از کارگران خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر گفت: تعداد 5،221،627،710 سهم متعلق به 64،161 نفر در 154 شرکت که در سالهای قبل واگذار شده بود؛ از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.

واگذاری 305،893،562 سهم دولت به 3008 کارگر از ابتدای دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی ادامه داد: با توجه به سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی ، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (3) ماده «20» قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد 305،893،562 سهم دولت در 10 شرکت مشمول واگذاری به 3008 نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

بازیان در همین زمینه افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد در صد اقساط با مدت 10 سال صورت می­گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکتهای قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنان واگذار نماید.

بازیان در همین زمینه اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیأت واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و خاطرنشان کرد: به موجب تصمیم دیگر هیئت واگذاری؛ سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری؛ صرفنظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند
  • ۱۰ هزار عامل اجرایی برگزاری انتخابات دور دوم را عهده‌دار هستند
  • رفع ایراد ۷۰۰۰ واگن باری بدون ترمز در دولت سیزدهم
  • کتاب اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی است
  • افزایش حمل ریلی مواد اولیه به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو + عکس
  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • تلاش نفوذی ها برای خروج راه آهن از ریل توسعه و مشارکت مردمی
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد